Hakeminen lukioon

Pohjois-Haagan yhteiskouluun haku tapahtuu yhteishaun (http://www.opintopolku.fi/) kautta. Tämän vuoden hakuaika on tiistai 19.2.- tiistai 12.3.2019 klo 15.00.

Vuosittain lukioomme valitaan n. 50 oppilasta suoraan keskiarvon perusteella yleislukioon. Vastaavasti urheilulukion valmennuslinjalle valitaan n. 80 oppilasta erillisten valintaperusteiden mukaisesti.

Linjojen toimintaa on esitelty kohdissa yleislukio ja urheilulukio. Eri lajien tarkemmat esittelyt löydät kohdasta lukion valmennus.

Esite löytyy sähköisenä täältä. Voit myös tilata lukiomme esitteen sähköpostitse osoitteesta lukiohaku@phyk.fi. Olet myös tervetullut tutustumaan kouluumme avoimien ovien päivänä tai sopimalla erikseen ajan lukion opinto-ohjaajien kanssa.

Kaikki Pohjois-Haagan yhteiskouluun, niin yleislinjalle kuin urheilulinjalle, hakevat oppilaat täyttävät sähköisen taustatietolomakkeen osoitteessa bit.ly/phyk-lukiohaku. Lisäksi urheilulinjalle hakevat oppilaat täyttävät esitteemme keskellä olevan urheilulukion hakulomakkeen.

Urheilulukion hakulomake tulee palauttaa ja sähköinen taustatietolomake tulee täyttää tiistaihin 12.3.2019 klo 15.00 mennessä.

Paperisen urheilulukion hakulomakkeen voi palauttaa kolmella tavalla:

 • tuomalla sen koulullemme (postilaatikkoja aulassa ja pihalla sekä kanslia 2. kerroksessa)
 • lähettämällä sen postitse osoitteeseen Pohjois-Haagan yhteiskoulu, Pietari Hannikaisen tie 6, 00400 HELSINKI (kuoreen merkintä "urheilulukiohaku")
 • lähettämällä sen skannattuna sähköpostilla osoitteeseen lukiohaku@phyk.fi.
Sähköisen opintopolku.fi -haun yhteydessä joudut urheilulinjalle hakiessasi vastaamaan uudestaan joihinkin samoihin kysymyksiin mihin vastasit jo paperisessa hakulomakkeessa. Pyydämme kuitenkin toimittamaan koululle tämän kaksipuolisen lomakkeen, joka löytyy myös opintopolku.fi -sivuilta sekä koulumme kotisivuilta. Järkevää on täyttää ensin paperinen hakulomake ja tehdä sitten sähköinen haku hakulomakkeen tietoja apuna käyttäen. 

Avoimet ovet

Lukuvuoden 2018 - 2019 avoimet ovet pidetään seuraavasti:

 • keskiviikkona 12.12.2018 klo 13.30
 • perjantaina 11.1.2019 klo 13.00
 • torstaina 17.1.2019 klo 13.30
 • maanantaina 28.1.2019 klo 13.30 
 • tiistaina 5.2.2019 klo 13.30 

sekä erityisesti vanhemmille suunnatut tilaisuus

 • torstaina 17.1.2019 klo 18.30 (myös oppilaat tervetulleita)

Valintaperusteet

Yleislukion opiskelijat valitaan suoraan kevään päättötodistuksen lukuaineiden keskiarvon perusteella.

Urheilulukioon hakevat pisteytetään seuraavasti:

 • Lukuaineiden ja liikunnan arvosanojen keskiarvosta enintään 10 pistettä.
  Haettaessa ilmoitetaan välitodistuksen keskiarvo tai mukaan liitetään vastaavien yläasteen jaksoarvostelujen kopiot. Lopulliset keskiarvopisteet lasketaan kevään päättötodistuksen arvosanoista.
 • Liiton tai urheiluseuran lausunnon tai hakijan selvityksen perusteella 0 - 5 pistettä.
  Urheilupisteisiin vaikuttavat urheilulliset ansiot. Pisteiden antamista varten tarvitaan lausunto liitolta (PHYK hankkii) ja seuralta/valmentajalta (hakija itse hankkii). Hakija voi myös itse selvittää liikunnan harrastustaan, lajeja ja säännöllistä harjoitteluaan.
 • Pohjois-Haagan yhteiskoulun lukio voi antaa koulun lajiohjelman tai jonkin muun merkityksellisen syyn perusteella 0 - 5 lisäpistettä.

Lukiostamme on saatavissa myös oma esite, josta löytyy tarkempia hakuun liittyviä ohjeita. Tilaa esite koulultamme lukiohaku@phyk.fi ja palauta siinä mukana oleva urheilulinjan hakulomake takaisin meille Pohjois-Haagan yhteiskouluun tiistaihin 12.3.2019 klo 15.00 mennessä. Kyseinen hakulomake tulee palauttaa haettaessa urheilulinjalle. Lisäksi sähköisen taustatietolomakkeen bit.ly/phyk-lukiohaku täyttävät kaikki Pohjois-Haagan yhteiskouluun, niin urheilulinjalle kuin yleislinjalle, hakevat oppilaat.